• Spoedlevering mogelijk
  • 100% kwaliteitsgarantie (CE-keur)
  • Persoonlijk advies
  • Eigen inmeetservice

Isolatieglas | HR++

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 47

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Isolatieglas

Isolatieglas speelt een grote rol in het isoleren van huizen en gebouwen. Het wordt op maat gesneden om perfect te passen in de gewenste ruimte. Het proces begint met zorgvuldige metingen om de juiste afmetingen te bepalen voor de ramen of deuren waarin het isolatieglas wordt geplaatst.

Het fabricageproces omvat niet alleen het op maat snijden van het glas, maar ook het zorgvuldig drogen en schoonmaken ervan. Deze stappen zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het HR++ isolatieglas duurzaam en effectief is in het isoleren van warmte en geluid.

Het vullen van de spouw met gas

Een belangrijk aspect van isolatieglas op maat is het vullen van de spouw, de ruimte tussen de glaspanelen. Dit doen we met gas. Hier wordt argon gas gebruikt om de spouw te vullen. Dit gas draagt bij aan een betere isolatie dan lucht, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd en de energie-efficiëntie van een gebouw wordt verbeterd. Het gas is uiteraard niet zichtbaar tussen het dubbelglas.

Efficiente gasvulling van HR++ isolatieglas

De kwaliteit van isolatieglas wordt vaak beoordeeld aan de hand van de gasvulling in de spouw. Ons isolatieglas bevat tot wel 97 procent gas in de spouw, wat resulteert in uitstekende isolerende eigenschappen en het maximaliseren van energie-efficiëntie.

HR-coating, ofwel warmte-reflecterende coating, is een dunne laag die wordt aangebracht op één van de glasoppervlakken van HR++ isolatieglas. Deze coating bestaat uit een speciale metaallaag die zonnestraling weerkaatst en tegelijkertijd warmteverlies van binnenshuis minimaliseert.

 

Glas van XL-Glasfabriek contact opnemen

Wat doet HR-coating?

1. Zonnewarmtewering: De HR-coating weerkaatst een groot deel van de zonnestraling, waardoor overmatige opwarming van de ruimte wordt voorkomen. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, vooral tijdens warme zomerdagen.

2. Isolatieverbetering: De coating beperkt warmteverlies door reflectie van de warmte die wordt gegenereerd in huis. Hierdoor blijft de warmte beter behouden, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabelere leefomgeving.

3. Energie-efficiëntie: Door de verbeterde isolatie vermindert HR-coating de behoefte aan verwarming en koeling, waardoor jouw energieverbruik afneemt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Voordelen van HR-coating in HR++ isolatieglas:

- Comfortverhoging: Behoud een aangename temperatuur in huis, ongeacht het seizoen.- Energiebesparing: Verminder jouw energiekosten dankzij de verbeterde isolatie.- Milieuvriendelijk: Draag bij aan een duurzamere levensstijl door energie-efficiëntie te bevorderen.

Voor situaties waarin snelheid belangrijk is, kan HR++ isolatieglas op maat ook met spoed worden geleverd. Dit is handig in gevallen waarin een snelle installatie noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij vervanging van beschadigd glas of bij renovaties waar de isolatie moet worden verbeterd.

Aan wie leveren we isolatieglas?

We leveren aan zakelijke en particuliere klanten. Voor beide partijen zijn we voordelig en leveren we hoge kwaliteit. De XL-Glasfabriek staat voor u klaar! Toch op zoek naar Triple HR+++ glas? Dat maken wij ook. Neem gerust een kijkje in ons assortiment!

© XL Isolatieglas. - Alle rechten voorbehouden